Vikten av holistisk hälsa

Det är så lätt att snöa in på muskler och fettprocent när man talar om hälsa. Men hälsa är så mycket mer, dels är det mental hälsa - såklart - men även saker som hud, hår och tänder. Jag har själv lidit av svår tandläkarskräck och dessvärre ignorerat varningssignaler som tänder som värker. När värken har gått över har jag lallat vidare i livet. Men vad händer med problem som man ignorerar? De får man betala tenfaldigt för senare. Det har jag blivit bittert varse.

Två rotfyllningar och en tand som måste väck

Vad hände då med mina onda tänder? Jo, det gick inte så bra för dem. Tandläkarens dom? Två rotfyllningar och en visdomstand som behöver dras ut. Alltså fatta min ångest! Jag är nu klar med den ena rotfyllningen och som tur var så har jag hittat en otroligt duktig och hänsynsfull tandläkare här i Malmö. De har dessutom en akutmottagning vilket känns tryggt, för fy för vad tandvärk gör ont när den är på riktigt. 

Jag har bannat mig i oändlighet för min dumhet att låta tandproblem bero, och för att jag slarvat med tandhygienen. Det är INTE värt det. Nu ska allt fixas, notan blir dyr och lidandet ser jag som mitt straff. Jag hoppas att jag hädanefter tar lika väl hand om mina tänder som jag gör med mina muskler. Det är en pinsam soppa, men jag har i alla fall lärt mig något.

28 Mar 2024