Alternativa träningssätt medan du städar

De flesta av oss älskar inte att städa. Det ses ofta som ett nödvändigt ont, som inte är särskilt roligt att göra. Och när det gäller träning är det något som vi alla vet att vi borde göra, men som vi ofta har svårt att hitta tid för.

I det här inlägget ska vi utforska flera tips på hur du kan städa ditt hus och få ett bra träningspass på samma gång. För dig som vill anlita ett företag som hjälper dig med städningen så har flyttstadtjanst.se bra priser för flyttstäd i Nyköping.

Tips som hjälper dig att göra träning av städning

1. Sätt på musik och dansa!

Sätt upp musik och låt dig dansa medan du dammsuger, moppar eller dammar. Det hjälper inte bara till att fördriva tiden, utan du får också upp pulsen och svettas utan att du märker det. Bonuspoäng om du kan övertyga någon annan att delta i det roliga!

2. Sopa golvet i 30 min

Genom att låta dammsugaren stå kvar i städskrubben och ta fram sopborsten kan du bränna många fler kalorier samtidigt som du får ett dammfritt golv och sparar el. Med en dammsugare så går det fortare men om du kämpar på i 30 minuter så kommer du att få ett riktigt effektivt träningspass.

3. Gör lite tvätt.

Att lyfta och bära tunga laster med tvätt upp och ner för trappor är ett utmärkt sätt att bygga muskler och uthållighet. Om du bor i ett hus med flera våningar kan denna uppgift också vara en bra konditionsträning.

Se bara till att ta pauser vid behov så att du inte anstränger dig eller skadar dig genom att sträcka dig eller felbelasta rygg och andra utsatta kroppsdelar.

För dig som vill träna men måste flyttstäda

När det kommer till flyttstädning så är själva städningen sig ett stort träningspass då det är mer att städa vid en flyttstädning en när man städar sitt hem i vardagen. Här finns det två alternativ.

Antingen så passar du på att flyttstäda själv och göra det till din träning genom att anpassa städning efter de olika kroppsdelar och muskler du vill träna.

Ett annat sätt är att anlita en flyttfirma som hjälper dig med din flyttstädning medans du tar ett härligt joggingpass eller tränar en sista gång på ditt favorit i den stad du ska flytta ifrån.

12 Nov 2022