Är du nybörjare på gymmet?

Har du precis börjat träna på ett gym, eller funderar på att göra det? Att träna på gym det är bra, men det finns så klart en del misstag som kan vara bra att undvika. Det du inte behöver oroa dig för det är att känna att du ser dum ut eller göra fel. Alla har någon gång varit nybörjare. Om du är osäker, be andra på gymmet om hjälp eller anlita en PT. 

En annan sak är att du behöver inte köpa en massa dyra speciella kläder. Satsa på bekväma kläder som du kan röra dig fritt i, som inte stramar eller irriterar dig.

Hur ofta bör du träna på gym?

Som nybörjare så räcker det oftast att du går och tränar på ditt gym två gånger per vecka. Senare kan du öka upp till att göra det 3-4 ggr per vecka. Sedan är det upp till dig om du tränar med fria vikter eller kör med maskiner. Det finns fördelar och nackdelar med båda.

När det gäller övningar, så kan du till att börja med nöja dig med att göra en övning med varje muskelgrupp i ditt träningsprogram. Senare då du blir allt vanare, så kan du lägga till fler övningar för varje muskelgrupp.

Hur snabbt ser du resultat?

Om du tränar två gånger i veckan så får du räkna med att det tar ca 3–4 månader innan du kommer att kunna se att det har hänt något med din kropp. Men du kommer efter det att bli allt starkare.

17 Aug 2022