Bra hemmaträning

Ibland är det ju så att man inte har tid eller lust att ta sig till gymmet. Då kan det vara bra att köra på med träning hemmma. Ett sätt att göra det på, det är att köpa hem lite olika träningsredskap, du kan jämföra sådana hos Fitnessfrank.se. Men det går även bra att träna hemma, med bara kroppen som redskap. 

Träna knäböj

För att träna framsida och baksida låt och säte, så kan du göra knäböj. Det är inte svårt, utan det är bara att placera dina fötter lite bredare än höftbrett. Tårna och knäna ska peka åt samma håll, lite lätt utåt. Det du ska känna är en spänning mellan skulderblad och bål. Du ska sedan trycka ut knäna och knäböj så långt du kan. Genom övningen ska du ha en aktiverad bål och en upprätt hållning i överkroppen. Sedan ska du trycka dig tillbaka till startposition i en kontrollerad rörelse.

Armhävningar

För att träna bröst och baksida arm så kan du göra klassiska armhävningar. Det är upp till dig om du vill stå på dina knän eller på tårna. Hitta sedan en rak position och placera händerna i brösthöjd. Sänk kroppen mot golvet i en enda kontrollerad rörelse. Sedan pressar du dig tillbaka till startpositionen.

Bra redskap för träning hemma

Du kan även köpa hem lite redskap att ha hemma för att träna med. Då kan det vara bra med fitnessband, kettle bells och liknande.

20 Sep 2022