Elcykel - inte bara för latmaskar

Kan jag som träningsnarkoman och självutnämnd fitnessguru fundera på att skaffa mig en elcykel så kan du lita på att det inte bara är en pryl för de som är lata. Tvärtom skulle jag nog våga mig på att säga. De som väljer att cykla, oavsett om det är på Haibike elcyklar, en gammal Monark eller en trehjuling, gör det för att de vill komma ut och röra på sig. Är man lat tar man bilen eller bussen! 

Tre fördelar med elcykel

Precis som med vanliga cyklar utan motor så finns det en hel del olika modeller av elcyklar. Merida är ett märke som har både bekväma city-cyklar och robusta mountainbikes som är gjorda för tuffa tag. Men varför ska man välja en elcykel om man vill ut och cykla på stigar och leder? Enkelt, det finns flera fördelar och här har jag tre av dem:

  • Man får hjälp i tunga uppförsbackar, perfekt för dig med artros som ändå vill fortsätta cykla i skogen till exempel!
  • Man kan vila på transportsträckorna på ett annat sätt. Låt motorn jobba när det är platt och tråkigt och trampa när det är mer tekniskt.
  • Bekvämligheten är enorm! Man tänker inte på att man tränar när man gör det med en elcykel.

Sen att elcyklar är ett bättre alternativ än fossildrivna fordon det är ju bara en bonus. kan man hjälpa miljön på enkla sätt så varför inte liksom? Så nu ska jag åka och testa några olika elcyklar och se vilken som passar mig bäst. 

1 Mar 2022