Liniment mot smärta

När man tränar, så kan man drabbas av smärta på olika sätt. Det kan vara att du får träningsvärk efteråt eller att du har ömmande muskler eller att du sträckt en muskel. Något som då kan lindra, det är liniment. På bästaprodukterna.com kan du jämföra flera sorter. 

Liniment i sig, det kan bestå av en salva, en gel eller en kräm. Den smörjer man in på den del av kroppen där det gör ont. Idag finns det även olika typer av liniment som har olika verksamma substanser. olika styrka och olika effekt. De flesta liniment har antingen en kylande eller en värmande effekt. 

Enkelt att använda liniment

Det är inte så svårt att använda liniment. Först köper du en som du tycker verkar passa bra. Sedan är det bara att applicera den om det är så att du har muskler som är ömma eller trötta. Det kan även användas om du drababts av belastningsskador eller i samband med att du tränar.

Du kan massera in krämen för då får dina muskler en djupbehandling. Se till att använda ett tunt lager av liniment på önskat område. Massera sedan in krämen under några minuter. Du bör se till att den tränger in i huden. Effekten kan ta en stund efter du applicerat. 

Hur mycket liniment du ska använda, det är individuellt  samt att det även beror en hel del på vad det är för typ av produkt du valt. Du kan testa dig fram för att se hur  just ditt liniment fungerar.

5 Dec 2022