Mer träning hemma

Jag har ju tidigare delat med mig av bra övningar som är enkla att göra hemma. Jag tänkte idag fortsätta med flera bra övningar som du kan använda dig av i ditt eget hem. Sedan vill jag även passa på att tipsa om kosttillskott från Fitline, som kan vara bra att ta då du tränar mycket. 

Utöver knäböjningar och armhävningar jag tog upp sits, så kan du lägga till utfall och plankan.

Utfall

Detta är en mycket bra benövning som är bra för att träna både lår och sätesmuskulatur. Ställ dig höftbrett isär med fötterna och låt dina tår peka rakt fram. Se sedan till att spänna din bål så att du får en stolt hållning med axlarna bakåt och bröstet upp.

Ta ett stort kliv framåt med ena benet och sänk kroppen tills knä- och fotled hamnar i 90 graders vinkel.

Tryck ifrån med främre benet för att komma tillbaka till startposition. Upprepa samma sak med det andra benet.

Tänk på att behålla den stolta hållningen och den aktiverade bålmuskulaturen genom hela övningen. Detta hjälper dig att behålla stabilitet och balans medan du utför dina utfall.

Plankan

Denna övning tränar många olika muskler i din kropp. Dock är det främst de raka och de sneda magmusklerna samt höftböjare. För att göra denna övning, lägg dig ner och låt din kropp vila på dina underarmar och tårna. 

Behåll kroppen rak – som en planka helt enkelt. Behåll spänningen i bålmuskulaturen genom övningen och kom ihåg att andas lugn och djupt.

17 Nov 2022