När bilen inte startar

Även om jag springer och tränar en hel del så betyder det inte att jag lever på stenåldern. Självklart har jag en bil och den kör jag nästan dagligen. När den inte tjurar såklart. En morgon i vintras så kom jag ut till bilen. Det var isande kallt och med vantarna på och halsduken uppkavlad mot näsan så skrapade jag rutor så det stod härliga till. Snö och is sprutade omkring mig och efter cirka en kvart satte jag mig bakom ratten och vred på nyckeln. Inget hände. Inte ett tick, inte ett malande - inget! 

Bra grannar är skönt att ha

Min ena granne måste ha sett mig för han öppnade fönstret och ropade och frågade om jag behövde hjälp. Jag tig tacksamt emot det och han kom strax ut med startkablar. Efter att hållit på en stund så fick vi igång den men han tipsade mig om att byta generator, eller kolla upp batteriet om det var något fel på det för det verkade vara helt urladdat. 

Jag har köpt ett nytt batteri sedan dess och än så länge (peppar peppar) så har det inte laddat ur. Det kan visserligen berott på det kalla vädret men man vill ju ha lite koll ändå, och känna sig trygg med att bilen startar på morgonen. Annars får jag nog skaffa en ny generator så det blir bra igen, och de är ju faktiskt inte så dyra. Undrar om jag klarar att byta den själv? hmm... 

27 Mar 2024