När du har ont i foten

Vem som helst kan drabbas av ont i foten, men det är ganska vanligt att det sker då man tränar. Det kan vara att man stukat sig, trampat snett eller överansträngt foten. Men det kan även vara att man drabbats av något. Idag finns det flera olika saker som kan drabba foten, fötterna, hälarna eller tårna. Bland annat hälsporre, plantarfasciit, hallux valgus, hälkuddesyndrom, en infektion eller en inflammation.

Det är alltid bra att ta reda på orsaken bakom smärtan. Det för att kunna åtgärda det på ett bra sätt. Antingen med bra hjälpmedel, behandling eller operation. 

Vad orsakar smärtan i foten?

Det kan som sagt vara många orsaker till att du har en smärta i foten, eller att det värker. Denna smärta kan sitta under foten, i framvalvet, i hälen, under hälen och så vidare. Är det just i hälen eller under, så kan det vara hälsporre eller plantarfasciit. Mot det kan du få lindring med bra inlägg. Sådana kan du hitta på https://footio.se/

Hallux vallgus är en annan åkomma som fötterna kan drabbas av. Det betyder sned stortå och det kan göra riktigt ont. Det kan hjälpa en del med att byta skor eller att ha skoinlägg. I vissa fall kan det dock krävas en operation.

Det bästa du kan göra, om du drabbas av smärta i ena eller båda fötter, det är att uppsöka din vårdcentral eller läkare, så att de kan undersöka dig och komma fram till vad det är du drabbats av.

12 Sep 2022