Proteinpulver - behöver jag det?

Faktum är att det gör du inte, så länge du äter en allsidig kost som innehåller all den protein du behöver. Problemet är att många av oss inte gör det. Äter rätt alltså. Dessutom tränar vi som aldrig förr och de två sakerna ihop gör att det nog finns ett behov av att fylla på med extra proteiner ibland. 

Själv föredrar jag att blanda till en shake, men man kan använda pulvret på många olika sätt. Det finns de som har det i pannkakorna, andra strör det direkt på maten. Det är helt och hållet upp till dig. Men vilket proteinpulver är bäst? Jag har min favorit såklart men det bästa är att kolla in tester med flera olika märken. Läs mer om du vill se ett sånt test där du också kan hitta och köpa proteinpulver snabbt och lätt. 

Tips på pannkakor med proteinpulver

Dessa pannkakor blir LCHF och är bra både för dig som tränar och för dig som vill ha hjälp att gå ner i vikt.

  • 3 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 skopa med proteinpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • Lite salt

Börja med att blanda de torra ingredienserna först. Jag använder min shaker till det så slipper man massa stänk. Knäck sedan i äggen och salta lite och skaka ordentligt. Sen är det bara att börja steka dem. Använd lite smör och en non stick stekpanna för bästa resultat. Vill du inte ha dem så fluffiga? Skippa då bakpulvret, det är den ingrediensen som gör att de puffar upp och blir lite tjockare. 

16 Feb 2023