Vardagsmotion jag gärna slipper

Jag tar oftast trappor istället för hiss och cyklar hellre än att ta bussen så rädd för vardagsmotion är jag verkligen inte. Nej, jag välkomnar alla sätt att träna men det finns en sak jag gärna slipper och det är att bära möbler i trappor. Det kan ju bli jättebra träning men risken att ramla baklänges och få en möbel i bröstkorgen gör att jag inte vill. Så när jag flyttar vänder jag mig till en flyttfirma i Norrtälje som alltid ställer upp i vått och torrt. 

Med dem får man sina grejer flyttade snabbt, enkelt och också rätt billigt tycker jag. Framför allt så slipper jag bära. Nu låter det kanske som att jag flyttar ofta, men så är det ju inte. Det har väl blivit ett par men jag har också anlitat dem åt vänner och släktingar! Så jag vet att de är bra. 

Träningstips i trappa

När vi ändå pratar om trappor så vill jag passa på att tipsa om hur du kan vända dem i din träning. Trappor är bra för alla muskler i benen och även för rumpan som blir fast och fin. Du kan gå i dem uppåt och nedåt, men om du också ser till att använda främre delen av foten så får vaderna sig en omgång också. På varje avsats du kommer till gör du 10 squats och sedan fortsätter du att gå. Om du springer så tänk på att inte ta för stora kliv, det kan sluta med en tripp till tandläkare! 

11 Dec 2022