Träning, kost och äventyr

Träning, röra på mig, resa, äta hälsosamt, testa på nya saker, uppleva, åka på äventyr. Det är en del av vad jag gillar och vad som sysselsätter mig, de dagar jag inte jobbar. Det är även vad denna blogg kommer att handla om. Att ligga still hemma i soffan, det är inte min grej. Vila kan kan göra, när man är död! Jag är en tjej på 30+. Lever just nu ensam, i en lägenhet i stan. Drömmer dock om ett hus på landet. Föredrar ju att springa i skog och mark, inte på asfalt. Varje år tränar jag inför ett nytt lopp. Har sikte på att genomföra en massa olika klassiker med. Jag hoppas att ni ska gilla att följa mig och min blogg. Här kommer det att komma en massa inlägg om en mängd olika saker, vad som än faller mig i tanken den dagen jag skriver. 

Därför bör du springa i skogen

13 Jun 2023

Dags att byta miljö i din löprutin? Bryt upp monotonin med löpband och trottoar-bultande med hisnande vyer, ren luft och utmanande landskap.

Från färre skador och förbättrad balans till fördelar för mental hälsa och en seriös känsla av prestation, det finns många bra anledningar att springa i skogen!

Bra för din kropp, bra för din hjärna

Att springa på mjukare ytor som skogsstigar ger betydligt mindre press på lederna, vilket i sin tur borde innebära att färre skador hindrar dig från att nå tävlingsdagen. Att ta din träning ut i terräng kräver också mycket mer koncentration och balans än att springa på asfalt, de extra wobblingarna hjälper dig att bygga upp viktiga stabiliserande benmuskler, vilket återigen hjälper till att förebygga skador.

Traillöpning är också ett enkelt och beprövat sätt att förbättra din mentala hälsa och ditt välbefinnande. En studie av fördelarna med grön träning vid University of Essex visade förbättringar i mentalt välbefinnande, social inkludering och koppling till naturen. Medan en pilotstudie i Cornwall som testade effekterna av en veckodos av hav, skogar eller andra naturliga miljöer på patienter som lider av depression fann en 69% ökning av mentalt välbefinnande på bara tre månader.

Leta efter äventyr

Med sociala medier som ständigt påminner oss om semestern vi inte är på, är ett bra sätt att lindra dessa känslor av wanderlust att komma ut och utforska din lokala skog. Med tusentals kilometer av stigar över hela landet - känslan av att vara på ett äventyr är inte så långt borta som du kanske tror.

Ta med dina löpskor på en skogsstig och vi garanterar att du inte kommer att bli uttråkad, förvänta dig ojämn terräng, fräscha dofter, överraskande sevärdheter och kanske till och med något djurliv - det slår säkert stadens gator vilken dag som helst?

Börja med att göra en lista över de stigar du vill ta på och kryssa av dem när du slutför dem, det är ett säkert sätt att uppleva mer av Sveriges skogar, och du kommer förmodligen att upptäcka att din nya favoritrutt är en i skogen.

Förbättra din tävlingstid

Om du tränar för ett landsvägslopp, oavsett om det är ett helmaraton eller en 5 km, är det ett beprövat sätt att höja din prestation att blanda ihop dina träningsvägar med lite ojämn skogsterräng och varierande lutningar.

En studie gjord på fördelarna med backträning visade att tolv veckors backträning avsevärt kan förbättra syreintag, vilopuls, hastighetsuthållighet och tävlingsprestationer hos medel- och långdistanslöpare.

Att springa på ojämnt underlag kan också vara ett användbart verktyg för att förbättra din gång. Att behöva hantera ojämna ytor som stenar, rötter och bäckar kommer att börja tvinga dig mer på dina fötter för att hålla balansen och få dig att springa mer som ett proffs på nolltid.

Hur funkar Maxulin?

23 Apr 2023

Kanske du har hört talas om Maxulin och funderar lite på hur det funkar? Maxulin i sig, det är ett kosttillskott för män. Det används för att maximera de naturliga testosteronnivåerna. I detta tillskott finns det en särskild sammansättning som är just för att du som man ska kunna maximera ditt testosteron. Utöver detta så har detta tillskott även andra fördelar. Det hjälper till att få dina muskler att växa samt att de gör att du får en ökad styrka och hjälper din kropp med att få en bättre muskelmassa. 

Varför ska man ta Maxulin?

Är du en man som känner av att du har tappat sexlusten, har en ökad trötthet, känner dig svag och trött, så kan det vara värt att testa Maxulin. Oftast är detta något som drabbar män i medelåldern och det beror bland annat på att man då får en minskad testosteronnivå. 

Om du vill testa dina testosteronnivåer före du börjar med ett tillskott så går det att göra på flera ställen. Visar det sig att du har låga nivåer så kan Maxulin frigöra mer av det testosteron du har i blodet.

Sedan innehåller Maxulin även andra bra ämnen som bland annat enzymer och vitaminer och mineraler. 

Var köper man Maxulin?

Idag finns det endast att köpa via nätet. Det är inte ovanligt att man kan ta som en prenumeration på detta tillskott. Det kan vara värt att testa detta tillskott om du behöver en boost och öka dina testosteronnivåer.

Vaccinera sig mot säsongsinfluensa

15 Mar 2023

Något som kan vara bra att skydda sig mot, det är säsongsinfluensa. Detta är en vanlig sjukdom, som kan drabba vem som helst. Dock är det vanligast att smittan av den sker under vintersäsongen. Drabbas man av detta så får man ofta feber, hosta, muskelvärk och känner sig mycket trött.

För att förebygga denna influensa, så kan det vara bra att vaccinera dig mot det. Du kan hitta en bra mottagning för det via www.maccpeople.se.  Detta vaccin fungerar på det vis att det så att säga stimulerar kroppens immunsystem att producera antikroppar mot influensaviruset. 

Varför vaccinera sig?

Det finns flera anledningar till att vaccinera sig mot denna influensa. Särskilt om det är så att du tillhör en så kallad riskgrupp. Det kan vara att du har ett nedsatt immunförsvar eller att du är äldre. En del som drabbas av denna influensa kan bli riktigt dåliga och det kan även leda till allvarliga hälsoproblem och för vissa även döden.

De personer som tillhör riskgrupper är:

 • Personer över 65 år
 • Personer med kroniska sjukdomar
 • Gravida kvinnor
 • Vårdpersonal

Vaccinet kan även tas av barn över 6 månader samt vuxna som vill undvika att bli sjuka och sprida influensaviruset till andra.

Andra typer av vaccinationer

Om du vill vaccinera dig mot säsongsinfluensa eller om det är en annan vaccinering du har behov av, så kan du hitta en bra mottagning att vaccinera dig på via MACC People. De håller till i Skåne!

Vad är fettförbrännartillskott?

6 Mar 2023

Kanske du har hört talas om kosttillskott som kallas för fettförbrännare eller fat burner och fundera lite på vad det är eller att du vill ta det för att gå ner i vikt. 

Fettförbrännare är ett tillskott som innehåller naturliga eller konstgjorda föreningar. Dessa kosttillskott är tänkta att hjälpa dig att gå ner i vikt.

Receptfria fettförbrännare tilltalar många som vill ha ett sätt att magiskt behandla fetma. 

Vad är fettförbrännartillskott?

Fettförbrännartillskott fungerar genom att öka din vilande ämnesomsättning. De aktiva ingredienserna hjälper till att bli av med kroppsfett. Det behövs dock fortfarande forskning om effekterna av ingredienser som koffein på din hjärtfrekvens och blodtryck.

Effektiviteten av fettförbrännartillskott är fortfarande ifrågasatt. Även om de ofta används för viktminskning, finns det inte många bevis för att de fungerar. Dessa kosttillskott hävdar att de blockerar upptaget av fett eller kolhydrater, dämpar din aptit eller påskyndar din ämnesomsättning. 

Fungerar fettförbrännare?

Svaret på om det fungerar eller inte, det är ett kanske, för du ska inte förvänta dig mirakel. 

Trots deras namn får fettförbrännare faktiskt inte fettceller att gå upp i rök. Istället försöker de driva viktminskning på andra sätt. De :

 • Ökar din ämnesomsättning, så att du bränner fler kalorier.
 • Minskar mängden fett som tarmen tar upp.
 • Dämpar din aptit, så att du konsumerar färre kalorier.

Åtminstone är det så de fungerar i teorin. Några av ingredienserna som finns i fettförbrännare har kopplats till små mängder viktminskning. Men de flesta av dessa kosttillskott har inte testats i vetenskapliga studier.

Proteinpulver - behöver jag det?

16 Feb 2023

Faktum är att det gör du inte, så länge du äter en allsidig kost som innehåller all den protein du behöver. Problemet är att många av oss inte gör det. Äter rätt alltså. Dessutom tränar vi som aldrig förr och de två sakerna ihop gör att det nog finns ett behov av att fylla på med extra proteiner ibland. 

Själv föredrar jag att blanda till en shake, men man kan använda pulvret på många olika sätt. Det finns de som har det i pannkakorna, andra strör det direkt på maten. Det är helt och hållet upp till dig. Men vilket proteinpulver är bäst? Jag har min favorit såklart men det bästa är att kolla in tester med flera olika märken. Läs mer om du vill se ett sånt test där du också kan hitta och köpa proteinpulver snabbt och lätt. 

Tips på pannkakor med proteinpulver

Dessa pannkakor blir LCHF och är bra både för dig som tränar och för dig som vill ha hjälp att gå ner i vikt.

 • 3 ägg
 • 1,5 dl mjölk
 • 1 skopa med proteinpulver
 • 1 tsk bakpulver
 • Lite salt

Börja med att blanda de torra ingredienserna först. Jag använder min shaker till det så slipper man massa stänk. Knäck sedan i äggen och salta lite och skaka ordentligt. Sen är det bara att börja steka dem. Använd lite smör och en non stick stekpanna för bästa resultat. Vill du inte ha dem så fluffiga? Skippa då bakpulvret, det är den ingrediensen som gör att de puffar upp och blir lite tjockare. 

Vad alla borde veta om bältrosvaccin

23 Jan 2023

Något som rekommenderas, det är att vuxna 50 år och äldre vacccinerar sig med bältrosvaccinet  som kallas Shingrix. Det för att förhindra bältros och komplikationerna från sjukdomen. Vuxna 19 år och äldre som har försvagat immunförsvar på grund av sjukdom eller terapi bör också få två doser Shingrix, eftersom de har en högre risk att få bältros och relaterade komplikationer. Vaccinationer kan du läsa mer om på MACC People. Din läkare kan ge dig Shingrix som ett spruta i din överarm.

Shingrix ger ett starkt skydd mot bältros och PHN. Hos vuxna 50 år och äldre som har ett friskt immunförsvar är Shingrix mer än 90 % effektivt för att förebygga bältros och PHN. Immuniteten förblir stark under åtminstone de första 7 åren efter vaccination. Hos vuxna med försvagat immunförsvar visar studier att Shingrix är 68%-91% effektivt för att förebygga bältros, beroende på vilket tillstånd som påverkar immunförsvaret.

Vem borde använda Shingrix?

Vuxna 50 år och äldre bör få två doser Shingrix, åtskilda med 2 till 6 månader. Vuxna 19 år och äldre som har eller kommer att ha försvagat immunförsvar på grund av sjukdom eller behandling bör också få två doser Shingrix. Vid behov kan personer med försvagat immunförsvar få den andra dosen 1 till 2 månader efter den första.

Du bör få Shingrix även om du tidigare:

 • Haft bältros
 • Fått Zostavax
 • Fått varicella (vattkoppor) vaccin

Det finns ingen maxålder för att få Shingrix.

Vardagsmotion jag gärna slipper

11 Dec 2022

Jag tar oftast trappor istället för hiss och cyklar hellre än att ta bussen så rädd för vardagsmotion är jag verkligen inte. Nej, jag välkomnar alla sätt att träna men det finns en sak jag gärna slipper och det är att bära möbler i trappor. Det kan ju bli jättebra träning men risken att ramla baklänges och få en möbel i bröstkorgen gör att jag inte vill. Så när jag flyttar vänder jag mig till en flyttfirma i Norrtälje som alltid ställer upp i vått och torrt. 

Med dem får man sina grejer flyttade snabbt, enkelt och också rätt billigt tycker jag. Framför allt så slipper jag bära. Nu låter det kanske som att jag flyttar ofta, men så är det ju inte. Det har väl blivit ett par men jag har också anlitat dem åt vänner och släktingar! Så jag vet att de är bra. 

Träningstips i trappa

När vi ändå pratar om trappor så vill jag passa på att tipsa om hur du kan vända dem i din träning. Trappor är bra för alla muskler i benen och även för rumpan som blir fast och fin. Du kan gå i dem uppåt och nedåt, men om du också ser till att använda främre delen av foten så får vaderna sig en omgång också. På varje avsats du kommer till gör du 10 squats och sedan fortsätter du att gå. Om du springer så tänk på att inte ta för stora kliv, det kan sluta med en tripp till tandläkare! 

Liniment mot smärta

5 Dec 2022

När man tränar, så kan man drabbas av smärta på olika sätt. Det kan vara att du får träningsvärk efteråt eller att du har ömmande muskler eller att du sträckt en muskel. Något som då kan lindra, det är liniment. På bästaprodukterna.com kan du jämföra flera sorter. 

Liniment i sig, det kan bestå av en salva, en gel eller en kräm. Den smörjer man in på den del av kroppen där det gör ont. Idag finns det även olika typer av liniment som har olika verksamma substanser. olika styrka och olika effekt. De flesta liniment har antingen en kylande eller en värmande effekt. 

Enkelt att använda liniment

Det är inte så svårt att använda liniment. Först köper du en som du tycker verkar passa bra. Sedan är det bara att applicera den om det är så att du har muskler som är ömma eller trötta. Det kan även användas om du drababts av belastningsskador eller i samband med att du tränar.

Du kan massera in krämen för då får dina muskler en djupbehandling. Se till att använda ett tunt lager av liniment på önskat område. Massera sedan in krämen under några minuter. Du bör se till att den tränger in i huden. Effekten kan ta en stund efter du applicerat. 

Hur mycket liniment du ska använda, det är individuellt  samt att det även beror en hel del på vad det är för typ av produkt du valt. Du kan testa dig fram för att se hur  just ditt liniment fungerar.

Gott och annorlunda med löjrom

18 Nov 2022

Säger man löjrom, så säger de allra flesta Kalix löjrom. Men visste du att det även finns finsk löjrom? Det är från samma fisk, men den har helt enkelt fiskats från Finland. När man sedan pratar om hur man äter löjrom eller vad man tillagar, så säger de allra flesta löjromstoast. Det är ju så att löjrommen passar ju riktigt bra ihop med creme fraiche och rödlök. Men det finns mängder av fler recept att testa. Ett är löjromspizza, det är löjligt gott. Hittade även ett annat recept jag ska testa, delar med mig nedan.

Små löjromssemlor

Ingredienser

 • 80 g Kalix löjrom, finsk löjrom eller annan rom
 • 1 dl gräddfil (eller färskost)
 • 10 delikatesspotatisar (små)
 • 0,5 citron, rivet skal (ekologisk)
 • neutral matolja (att fritera i)

Topping
gräslök, finhackad

Gör så här

Häng gräddfilen i ett kaffefilter innan den får bli citronkräm. (Spänn kaffefiltret över en glasburk så att vasslen rinner ur gräddfilen, vilket gör den otroligt krämig och lätt att spritsa. Låt stå i kylen över natten).

Koka delikatesspotatisarna tills de är genomkokta, häll av vattnet och låt svalna.

Blanda samman gräddfilen med rivet citronskal, salta lätt och lägg i en liten spritspåse. Lägg löjrommen i en annan spritspåse.

Skär av toppen på potatisen med en vass kniv och gröp ur den lite med en mindre sked eller liten kniv. Skär även av en liten bit av botten så att semlan kan stå upp.

Hetta upp oljan till 170 grader och fritera några åt gången tills de blir gyllene till färgen och krispiga.

Fritera de små ”locken” allra sist. Lägg upp på hushållspapper och salta lite lätt.

Lägg potatisarna på ett serveringsfat. Spritsa på citronkräm och löjrom i semlan, toppa med finhackad gräslök och lägg på det lilla locket. Redo att serveras!

Mer träning hemma

17 Nov 2022

Jag har ju tidigare delat med mig av bra övningar som är enkla att göra hemma. Jag tänkte idag fortsätta med flera bra övningar som du kan använda dig av i ditt eget hem. Sedan vill jag även passa på att tipsa om kosttillskott från Fitline, som kan vara bra att ta då du tränar mycket. 

Utöver knäböjningar och armhävningar jag tog upp sits, så kan du lägga till utfall och plankan.

Utfall

Detta är en mycket bra benövning som är bra för att träna både lår och sätesmuskulatur. Ställ dig höftbrett isär med fötterna och låt dina tår peka rakt fram. Se sedan till att spänna din bål så att du får en stolt hållning med axlarna bakåt och bröstet upp.

Ta ett stort kliv framåt med ena benet och sänk kroppen tills knä- och fotled hamnar i 90 graders vinkel.

Tryck ifrån med främre benet för att komma tillbaka till startposition. Upprepa samma sak med det andra benet.

Tänk på att behålla den stolta hållningen och den aktiverade bålmuskulaturen genom hela övningen. Detta hjälper dig att behålla stabilitet och balans medan du utför dina utfall.

Plankan

Denna övning tränar många olika muskler i din kropp. Dock är det främst de raka och de sneda magmusklerna samt höftböjare. För att göra denna övning, lägg dig ner och låt din kropp vila på dina underarmar och tårna. 

Behåll kroppen rak – som en planka helt enkelt. Behåll spänningen i bålmuskulaturen genom övningen och kom ihåg att andas lugn och djupt.

Alternativa träningssätt medan du städar

12 Nov 2022

De flesta av oss älskar inte att städa. Det ses ofta som ett nödvändigt ont, som inte är särskilt roligt att göra. Och när det gäller träning är det något som vi alla vet att vi borde göra, men som vi ofta har svårt att hitta tid för.

I det här inlägget ska vi utforska flera tips på hur du kan städa ditt hus och få ett bra träningspass på samma gång. För dig som vill anlita ett företag som hjälper dig med städningen så har flyttstadtjanst.se bra priser för flyttstäd i Nyköping.

Tips som hjälper dig att göra träning av städning

1. Sätt på musik och dansa!

Sätt upp musik och låt dig dansa medan du dammsuger, moppar eller dammar. Det hjälper inte bara till att fördriva tiden, utan du får också upp pulsen och svettas utan att du märker det. Bonuspoäng om du kan övertyga någon annan att delta i det roliga!

2. Sopa golvet i 30 min

Genom att låta dammsugaren stå kvar i städskrubben och ta fram sopborsten kan du bränna många fler kalorier samtidigt som du får ett dammfritt golv och sparar el. Med en dammsugare så går det fortare men om du kämpar på i 30 minuter så kommer du att få ett riktigt effektivt träningspass.

3. Gör lite tvätt.

Att lyfta och bära tunga laster med tvätt upp och ner för trappor är ett utmärkt sätt att bygga muskler och uthållighet. Om du bor i ett hus med flera våningar kan denna uppgift också vara en bra konditionsträning.

Se bara till att ta pauser vid behov så att du inte anstränger dig eller skadar dig genom att sträcka dig eller felbelasta rygg och andra utsatta kroppsdelar.

För dig som vill träna men måste flyttstäda

När det kommer till flyttstädning så är själva städningen sig ett stort träningspass då det är mer att städa vid en flyttstädning en när man städar sitt hem i vardagen. Här finns det två alternativ.

Antingen så passar du på att flyttstäda själv och göra det till din träning genom att anpassa städning efter de olika kroppsdelar och muskler du vill träna.

Ett annat sätt är att anlita en flyttfirma som hjälper dig med din flyttstädning medans du tar ett härligt joggingpass eller tränar en sista gång på ditt favorit i den stad du ska flytta ifrån.

Bra hemmaträning

20 Sep 2022

Ibland är det ju så att man inte har tid eller lust att ta sig till gymmet. Då kan det vara bra att köra på med träning hemmma. Ett sätt att göra det på, det är att köpa hem lite olika träningsredskap, du kan jämföra sådana hos Fitnessfrank.se. Men det går även bra att träna hemma, med bara kroppen som redskap. 

Träna knäböj

För att träna framsida och baksida låt och säte, så kan du göra knäböj. Det är inte svårt, utan det är bara att placera dina fötter lite bredare än höftbrett. Tårna och knäna ska peka åt samma håll, lite lätt utåt. Det du ska känna är en spänning mellan skulderblad och bål. Du ska sedan trycka ut knäna och knäböj så långt du kan. Genom övningen ska du ha en aktiverad bål och en upprätt hållning i överkroppen. Sedan ska du trycka dig tillbaka till startposition i en kontrollerad rörelse.

Armhävningar

För att träna bröst och baksida arm så kan du göra klassiska armhävningar. Det är upp till dig om du vill stå på dina knän eller på tårna. Hitta sedan en rak position och placera händerna i brösthöjd. Sänk kroppen mot golvet i en enda kontrollerad rörelse. Sedan pressar du dig tillbaka till startpositionen.

Bra redskap för träning hemma

Du kan även köpa hem lite redskap att ha hemma för att träna med. Då kan det vara bra med fitnessband, kettle bells och liknande.

När du har ont i foten

12 Sep 2022

Vem som helst kan drabbas av ont i foten, men det är ganska vanligt att det sker då man tränar. Det kan vara att man stukat sig, trampat snett eller överansträngt foten. Men det kan även vara att man drabbats av något. Idag finns det flera olika saker som kan drabba foten, fötterna, hälarna eller tårna. Bland annat hälsporre, plantarfasciit, hallux valgus, hälkuddesyndrom, en infektion eller en inflammation.

Det är alltid bra att ta reda på orsaken bakom smärtan. Det för att kunna åtgärda det på ett bra sätt. Antingen med bra hjälpmedel, behandling eller operation. 

Vad orsakar smärtan i foten?

Det kan som sagt vara många orsaker till att du har en smärta i foten, eller att det värker. Denna smärta kan sitta under foten, i framvalvet, i hälen, under hälen och så vidare. Är det just i hälen eller under, så kan det vara hälsporre eller plantarfasciit. Mot det kan du få lindring med bra inlägg. Sådana kan du hitta på https://footio.se/

Hallux vallgus är en annan åkomma som fötterna kan drabbas av. Det betyder sned stortå och det kan göra riktigt ont. Det kan hjälpa en del med att byta skor eller att ha skoinlägg. I vissa fall kan det dock krävas en operation.

Det bästa du kan göra, om du drabbas av smärta i ena eller båda fötter, det är att uppsöka din vårdcentral eller läkare, så att de kan undersöka dig och komma fram till vad det är du drabbats av.

Är du nybörjare på gymmet?

17 Aug 2022

Har du precis börjat träna på ett gym, eller funderar på att göra det? Att träna på gym det är bra, men det finns så klart en del misstag som kan vara bra att undvika. Det du inte behöver oroa dig för det är att känna att du ser dum ut eller göra fel. Alla har någon gång varit nybörjare. Om du är osäker, be andra på gymmet om hjälp eller anlita en PT. 

En annan sak är att du behöver inte köpa en massa dyra speciella kläder. Satsa på bekväma kläder som du kan röra dig fritt i, som inte stramar eller irriterar dig.

Hur ofta bör du träna på gym?

Som nybörjare så räcker det oftast att du går och tränar på ditt gym två gånger per vecka. Senare kan du öka upp till att göra det 3-4 ggr per vecka. Sedan är det upp till dig om du tränar med fria vikter eller kör med maskiner. Det finns fördelar och nackdelar med båda.

När det gäller övningar, så kan du till att börja med nöja dig med att göra en övning med varje muskelgrupp i ditt träningsprogram. Senare då du blir allt vanare, så kan du lägga till fler övningar för varje muskelgrupp.

Hur snabbt ser du resultat?

Om du tränar två gånger i veckan så får du räkna med att det tar ca 3–4 månader innan du kommer att kunna se att det har hänt något med din kropp. Men du kommer efter det att bli allt starkare.

Cykelträning är kul

17 Aug 2022

En av de träningsformer som är bäst för kroppen är cykling. Framför allt landsvägscykling är snällt för knän och leder medan man får upp pulsen rejält. Om du aldrig ägt en "riktig" racercykel så bör du först testa landsvägscykel hos cykelhandlaren. Lapierre, Bianchi och Trek är tre bra märken som funkar både för proffs och nybörjare. 

När man äger en cykel är det väldigt viktigt att man kan fixa vissa saker på egen hand. Det funkar inte om man måste besöka en cykelreparatör för minsta lilla grej. Lär dig byta däcken, justera växlar mtb (ja en mountainbikes växlar brukar få mer stryk än en landsvägscykel) och se till att du alltid bär med dig en sats med verktyg när du cyklar. Det är inte kul att behöva laga den 3 mil hemifrån utan verktyg! 

Mountainbike eller landsväg?

Vilket gillar du bäst? Att cykla på väg eller i skog? Att cykla landsväg är, som tidigare nämnt, snällare mot lederna och har man ont i knän så är det kanske bättre att cykla där det är plant. Mountainbike ger dock mer spänning och äventyr - och mer allsidig träning eftersom man är tvungen att använda hela kroppen. 

Bästa tipset är att gå till en cykelhandlare och be att få prova. Kanske blir du förvånad när du har provat de olika typerna och väljer en cykel du aldrig trodde du skulle ha. Eller så blir du supertaggad och köper en hybridcykel som klarar både landsväg och skog! 

← Äldre inlägg